Ahlan Wasahlan diucapkan kepada pengunjung blog ini. Blog ini hanya sekadar bercerita tentang semua. Teguran dan pandangan amatlah dialu-alukan.

74 Responses to “Guest Book”


  1. 1 eka Ogos 12, 2007 at 5:36 am

    salam~ terima kasih sbb sudi singgah. slm ukhuwah~

  2. 2 Life Of 'AKU' The Episode Ogos 12, 2007 at 5:41 am

    salam >> eka >> sama-sama <<

  3. 3 ninetailkid Ogos 15, 2007 at 6:16 am

    Assalammualaikum wbt..

    This is my 1st visit to your blog i think.. Sorry can’t remember it well.

    Nice blog tak macam blog ana yang serabut.. Anyway, semoga berjaya dengan blog dan penulisan. Harapnya dapat menarik orang ramai menghayati Islam.. Mine is too political.. (i think so..)

    Semoga Allah merahmati sahabat atas usaha dan dakwah yang dilakukan. Islam tidak memerlukan kita tapi kita yang perlukan Islam..

  4. 4 nuriman Ogos 15, 2007 at 11:43 am

    Salam….saja singgah

  5. 5 nuriman Ogos 20, 2007 at 10:34 am

    Salam…khaifa haluka ya ustaz..ermm cewah buleh ajar sy kecek arab dak huhuh…syukran

  6. 6 Life Of 'AKU' The Episode Ogos 20, 2007 at 9:49 pm

    salam … alhamdulillah bikhair .. kalau sikit2 tu insyAllah, sebab saya pun masih belajar ….. masih banyak lagi tak dapat saya kuasai …

  7. 7 al-Marbawi Ogos 21, 2007 at 9:00 am

    Salam.. syukran jazilan khairan kasiran,
    nice blog..
    jika sudi, kita exchange link..

  8. 8 Life Of 'AKU' The Episode Ogos 21, 2007 at 12:23 pm

    salam … boleh sgt2 … afwan ….

  9. 9 nuriman Ogos 22, 2007 at 12:41 am

    salam..tp sy suka bahasa arab…syukran

  10. 10 ana alFath Ogos 22, 2007 at 5:15 am

    salam alaik…salam ziarah…

  11. 11 UncleJ September 6, 2007 at 6:39 am

    Salam..blog hopping dr blog Jeff.

    Nice blog and great entries….kang ni jowo ye? hard luck kita tak sekapal, tp senegeri…hehehe

  12. 12 Life Of AKU The Episode September 6, 2007 at 8:14 am

    salam uncle j … tak kisah, yang penting selangor maju ..🙂

  13. 13 lagendabuta September 6, 2007 at 11:10 am

    Salam ziarah dari saya, baru hari ini nak tinggalkan jejak.Slmt menyambut ramadhan al mubarak.

    kassim selamat

  14. 14 [ cintabadi ] September 6, 2007 at 1:55 pm

    Salam..
    Erhmm, sajer singgah cni..:D
    Semoga berbahagia dunia dan akhirat

    “hidup ini indah jika segalanya kerana Allah”

  15. 15 life of aku September 6, 2007 at 9:30 pm

    salam :

    uncle KS: syukran sebab sudi menjengok blog yg tak seberapa ni, terharu rasanya, kalau takde ape2, selalu2 lah jengok …

    buat cintabadi: terima kasih atas doa tu, moga anda juga berbahgia

    buat uncle j: moga ini permulaan buat kita,

    buat ana alfath : ahlan wasahla

    dan buat semua : moga kita dapat menjalinkan ukhuwwah islam .. salam ramadhan …

  16. 16 deharajuku September 14, 2007 at 6:50 am

    Salam..
    fes thing..pohon kemaafan koz cilok sket idea enta..
    2nd..salam ukhwafillah..byk input yang ana dpt dr blog enta..
    semoga kehidupan kita di berkati selalu
    insyaAllah..

  17. 17 fysal September 25, 2007 at 2:08 pm

    masih ingat..cuma anta dah jarang masuk ke sini,, kaifahaluka??

  18. 18 Life Of AKU The Episode September 25, 2007 at 10:04 pm

    alhamdulillah ..sehat : fysal
    maaflah ana lama dah tak jengok, skarang dah bertukar blog …

    insyaAllah lepas ni ana ziarah

  19. 19 nuriman Oktober 1, 2007 at 4:37 am

    Assalamualaikum…selamat menyambut hari raya aidilfitri..rasanya tidak terlalu awal nak ucap hari raya..maaf zahir dan batin…manalah tahu sepanjang anak singgah sini ada terkasar dan tersilap kata..ok selamat beraya…wassalam……….

  20. 20 ana alFath Oktober 1, 2007 at 2:27 pm

    salam..

    bro!!!..pe habaaq??

    ni ana nk minta izin laa…boleh x kalu ana ambil artikel2 yg nta buat ni n masukkn ke dalam website alumni kami…artikel nta sume menarik n membuka minda…insyaAllah ia bermanfaat utk orang2 yg beriman…minta izin ekk…

    jzkk..

  21. 21 Life Of AKU The Episode Oktober 2, 2007 at 3:45 am

    to Nuriman : waalaikumussalam wbt : selamat hari raya aidilfitri juga diucapkan buat Akak …sama-sama maaf zahir dan batin …..

    to ana2alfath : salam, alhamdulillah sehat ,silakan … tiada masaalah, kalau salah tolong betulkan, takut2 salah … mudah2an bermanfaat … ameen ….syukran buat bro ana2alfath

  22. 22 anis Oktober 2, 2007 at 4:48 am

    selamat berpuasa..selamat berbuka puasa..& selamat bersahur…;)

  23. 23 al-Kurauwi Oktober 9, 2007 at 11:33 pm

    Salam Ramadan + Salam Syawal. Blog yang menarik. Kita seibu mungkin. Jempuit ke blog ana, syeikh. Seronok tengok FREEDOM FOR PALESTINE. Kongsilah ilmu macam mana nak uploadkan seperti itu!

  24. 24 Life Of AKU The Episode Oktober 9, 2007 at 11:49 pm

    salam ramadhan salam syawal buat akhi alkurauwi … mungkin lah … insyaAllah ..

  25. 25 Life Of AKU The Episode Oktober 10, 2007 at 12:17 am

    selamat hari raya diucapkan kepada semua pengunjung maaf zahir dan batin

  26. 26 biskutz Oktober 22, 2007 at 1:51 am

    Salam ziarah n selamat hari raye..
    nice blog.. topik2 pun best2..
    nak minta ijin kat tuan blog nak amik link blog ni yer..

  27. 27 Life Of AKU The Episode Oktober 22, 2007 at 3:20 pm

    Biskutz : salam ziarah dan salam raya juga, silakan …

  28. 28 biskutz Oktober 22, 2007 at 11:47 pm

    Salam ziarah lagi..
    mekacih kerane sudi meletak link blog sy kat blog ni..
    ok.. der mase sy dtg agi.. bnyk agi topik yg sy tak bace agi ni..

  29. 29 nurul iman Oktober 24, 2007 at 5:16 am

    salam ziarah.nice blog

  30. 30 musnaz Oktober 25, 2007 at 6:28 am

    Assalamualaikum. Salam perkenalan dari saya, bochah sungai sireh parit 1, tanjung karang…. yeah!

  31. 31 [ cintabadi ] Oktober 31, 2007 at 5:44 pm

    Salam akhi,
    sajer singgah ke mari..
    barakallahufik.. =)

  32. 32 Life Of Aku Oktober 31, 2007 at 11:59 pm

    cinta abadi : salam, silakan … allahu yubarik fiiikkk

  33. 33 e_where November 2, 2007 at 3:28 am

    salam ziarah….semoga sihat sokmo🙂

  34. 34 Life Of AKU The Episode November 2, 2007 at 2:29 pm

    salam bertandang buat e-where, semoga anda juga sehat selalu ..terima kasih

  35. 35 meorsoleh November 12, 2007 at 12:21 am

    salam. minta maaf sebab lambat balas. Ape-apepun, terima kasih sebab sudi melawat…😛

  36. 36 Life Of AKU The Episode November 12, 2007 at 12:32 am

    salam akhi meor : terima kasih juga sudi melawat ..

  37. 38 Fakhrurrozy November 14, 2007 at 6:01 am

    Salam ziarah dari seberang🙂

  38. 39 Fakhrurrozy November 20, 2007 at 12:10 am

    Assalamu’alaikum,

    Alhamdulillah & terima kasih atas ziarah balasan saudara kamal ke blog saya. Dengan senang hati & terima kasih, Sila mentautkan blog saya pada blog saudara.
    Semoga silaturrahim ini bisa terjaga🙂

    Wassalam

  39. 40 marahman November 20, 2007 at 12:51 pm

    Assalamualaikum,

    All da best..

  40. 41 Life Of AKU The Episode November 20, 2007 at 10:56 pm

    waalaikumussalam fakhrurrozy :

    insyaallah : ya saya dh pun meletakkan link saudara ….

    marahman : waalaikumussalam … u tooo

  41. 42 mujahidah Disember 6, 2007 at 11:35 am

    Salam.. kamal sedihhh nii blog sham kt blogdrive ade maslah.. sham baru lepas register kt wordpress http://serikandiislam.wordpress.com harap sangat kamal bole tolng bantu .. sbb sham tak berapa nak reti kat wordpress ni.. tolng yee…. Wassalam

  42. 43 fairuzniza Januari 3, 2008 at 5:40 pm

    salam jenguk…nice blog u have here..🙂
    teruskan menulis.

  43. 44 Life Of AKU The Episode Januari 3, 2008 at 9:51 pm

    salam balas buat fairuzniza…. terima kasih atas kata2 nasihat anda

  44. 45 ana alFath Februari 17, 2008 at 2:46 pm

    salam 3alaik,bro…

    pkbr bro???…dh ade kt bumi tercenta malaysia dh ek???

    so,wat pe je skrg???

  45. 46 thanaif Mac 2, 2008 at 7:49 am

    Mengapakah ;tinggalkan jawapan’ saya mengenai isu ‘saya anti BN’ ghaib sewaktu dikirimkan?

  46. 47 kipp Mac 2, 2008 at 11:49 am

    Assalamualaikum….

    Salam perkenalan dari aku ~ kipp ~… huhuhuhuh

  47. 48 MBH Mac 10, 2008 at 3:42 pm

    Salam… eymal…kaiafa hal? BA berjaya tawan Sgor, TAKBIR!!! Khir toyo dapat anugerah penyapu. Semoga nasib anak selangor di mesir akan lebih terbela….zakat, kebebasan berpersatuan dsbgnya…TAKBIR!!

  48. 49 Life Of AKU The Episode Mac 13, 2008 at 3:29 am

    salam ust bakri …. alhamdulillah sehat, allah akbar !!! tapi sekarang ni pun dah masuk 5 hari, sultan masih belum perkenan siapa MB baru …… insyaAllah, mudah2han macam tulah

  49. 50 dharajuku Mac 13, 2008 at 6:08 pm

    salam..
    sudah lama tidak menjenguk.. nampaknya penulisan tetap berisi.. =) mabruk ya akhi!

  50. 52 MBH April 8, 2008 at 11:09 am

    Salam alhamdulillah ana sihat sokmo…doakan kami najah tahun ini (“,)

  51. 53 nurulanis April 22, 2008 at 2:45 pm

    Salam…🙂
    Terima kasih kerana sudi meng’tag’ sy..
    🙂

  52. 54 Nikmi Jun 4, 2008 at 4:05 am

    Salam., cantik. jika sudi, exchange link..

  53. 55 aida Ogos 15, 2008 at 1:33 pm

    assalamualaikum…. salam kenalan dari kak aida.
    blog yang bagus…. tahniah!

    aidammt.wordpress.com

  54. 56 imarah9 November 12, 2008 at 10:32 pm

    iiiiassalamualaikum…x rindu ker nak balik sini,,,lama x makan full dan ish,hhehe…lama x dengar cite..ape kaba bang imal…kenape tepon x angkat,,bnyak kali call..selamat ingat blog nie…hehehehe…skrg wat pe??yg lain yg duk umah nie semue dah balik..hehehe,.,antar sms kat no.nie…nnti leh call…hehehehe,,k la..nie no.nye+20111616542

  55. 57 Suzana&Nabil Januari 13, 2009 at 9:10 am

    Salam.

    saudara, pertamanya salam taaruf dari kami berdua.

    keduanya, saya baru terbaca nota yg saudara tingglkan di blog lama saya serisahmura pada tulisan bertajuk Di Kampung Ilmu (http://serisahmura.blogspot.com/2007/10/dari-hati-seorang-kakak-pesan-buat-adik.html)

    jadi terima kasih.
    dan salam bahagia.

    dari kami,
    Suzana& Nabil
    sanggar-cinta

  56. 58 Life Of AKU The Episode Januari 14, 2009 at 1:44 pm

    Waalaikumussalam, ustaz nabil rupanya, salam taaruf ….. sama-sama diucapkan, salam bahagia juga

  57. 59 tattibau Januari 16, 2009 at 7:31 am

    Seronok baca nukilan hati ‘Life of Aku’ ini.
    Teringat semula zaman muda saya yang
    juga mengalami bibit2 yang sama.

  58. 61 Tera Januari 24, 2009 at 5:23 am

    gong xi fa chai… slmt brcuti

  59. 62 tattibau Mei 2, 2009 at 5:49 am

    Kembali melawat satelah sekian lama tak lawat. Semoga bertterusan menghasilkan karya.

  60. 63 kaziman Mei 23, 2009 at 4:18 pm

    selamat pengantin baru

  61. 64 Muhammad Ihsan Jun 7, 2009 at 11:50 am

    Assalamu’alaikum

    Al-Qur’an Online + Murottal + Tafsir + Asbabun Nuzul
    http://alquranonline.co.cc/

    Risalah Islam
    http://sibin2007.multiply.com/

    Koleksi ebook, Aplikasi Handphone
    http://assalambook.as.funpic.org/

    Koleksi Streaming Radio Dakwah
    http://assalambook.as.funpic.org/Streaming_Radio_TV_Islam.m3u

  62. 65 ahmad al-jawi November 11, 2009 at 4:54 am

    assalamualaikum.. terima kasih atas perkongsian ilmu saudara.. kemput berkunjung ke laman blog saya dan berikan sebarang teguran andai terdapat sebarang kesalahan.. syukran..

  63. 66 azlanshah Julai 15, 2010 at 7:34 pm

    Salam perkanalan,blog yang menarik…teruskan menulis🙂

  64. 67 Life Of AKU The Episode Julai 16, 2010 at 1:29 am

    salam …. syukran azlan

  65. 68 Fico Low Score Julai 29, 2010 at 12:41 am

    iiiiassalamualaikum…x rindu ker nak balik sini,,,lama x makan full dan ish,hhehe…lama x dengar cite..ape kaba bang imal…kenape tepon x angkat,,bnyak kali call..selamat ingat blog nie…hehehehe…skrg wat pe??yg lain yg duk umah nie semue dah balik..hehehe,.,antar sms kat no.nie…nnti leh call…hehehehe,,k la..nie no.nye+20111616542
    +1

  66. 69 penembak tepat Julai 30, 2010 at 6:23 am

    Salam,blogwalker buat rotation :p

    Best best best,bagooihh!

  67. 71 gasrechner Januari 17, 2011 at 4:34 pm

    I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already😉 Cheers!

  68. 73 mrtesty Februari 4, 2011 at 2:57 pm

    Delete shis text plz. Sorry


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




" Sesungguhnya setiap keturunan anak adam ada melakukan kesilapan, dan sebaik-baik orang yang melakukan kesilapan adalah orang-orang yang bertaubat . Allah maha pengampun, janganlah kau putus asa. "

My Entries

Hits Counter

  • 107,817 Pengunjung

%d bloggers like this: